Matanze-overnachten-TerWolde-Bed&Breakfast

Restaurants

Onderstaand treft u restaurants die wij graag aanbevelen. 

Als gast van De Matanze wordt u hier met iets extra’s ontvangen. 

Vergeet daarom niet bij binnenkomst te melden waar u verblijft en laat u verrassen!

Brasserie KriebelZ

Terwolde (400 mtr)

Brasserie KriebelZ ligt op 400 meter afstand van het Landgoed waar u in huiselijke sfeer gezellig kunt lunchen of dineren. Brasserie KriebelZ staat bekend om de Dekselse Pannetjes: Een vier gangen diner met de Dekselse Pannetjes als stralend middelpunt. De eigenaren horen vaak: “Het is net alsof wij met z’n allen aan de keukentafel van een ander zitten te eten”. Dat is het gevoel dat Brasserie KriebelZ zijn gasten graag wil geven.

www.brasserie-kriebelz.nl,  Dorpsstraat 59, Terwolde, tel.nr: +31 (0)571 292 022 

 

Cafe De Groot

 Terwolde (400 mrt)

Kom binnen of neem plaats op het terras. Bij ons is het groots genieten van een drankje of lekker eten. Ontspan en voel je welkom met een heerlijk kopje koffie of thee. Probeer ons ruime assortiment bieren uit Nederland of België. Proef ons eten dat met aandacht wordt klaargemaakt en geserveerd. Wij willen je laten meegenieten van onze passie om van iets gewoons iets lekkers te maken.

’t Nieuw Diekhuus

 (2,5 km)

Op ongeveer 2,5 km afstand van Landgoed Matanze ligt Restaurant ’t Nieuwe Diekhuus. De koks van dit restaurant hebben samen meerdere Michelin sterren gekookt en willen ook nu weer op een topniveau koken. Zij willen dat de gasten zich thuis voelen en in een ontspannen sfeer op topniveau eten en drinken. ’t Nieuwe Diekhuus ligt op een prachtige plek aan de IJssel in Terwolde.

www.diekhuus.nl, Bandijk 2, Terwolde, tel.nr: +31 (0)571 273 968

Swinckels

Twello (5,6 km vanaf Terwolde)

Al sinds het jaar 1716 wordt in het monumentale pand gekookt en geschonken met passie. Van een brouwerij in de beginjaren tot een modern restaurant vandaag, waar nog echt die historische sfeer hangt in het oudste straatje van Twello. De keukenbrigade kookt ambachtelijk met passie en liefde. U kunt zowel robuuste als verfijnde gerechten verwachten. Maar altijd vers en huisgemaakt. Specialiteiten: zelf gerijpt Achterhoeks rundvlees en zalm uit eigen rokerij.

www.swinckelsintwello.nl, Dorpsstraat 12, Twello,  tel.nr: +31 (0)571 277 023

The Lemon Tree

Deventer (5,5 km via pontje)

Voel je voor zelfs in het culinaire Kopenhagen door pure smaken in een natuurlijke ambiance. Met een menu van de chef en fantastische wijnen geniet je van alles wat de wereld te bieden heeft. Ervaar de zinderende over de tafel van de chef van kies voor de verfijnde eetervaring in het restaurant. Laat je hart veroveren bij The Lemon Tree in hartje Deventer.
Ervaar de smaak van het leven. 

Reserveer op tijd.

www.thelemontree.nl, Grote Poot 1, Deventer, tel.nr:+ 31 (0) 570 244 144

Wanneer u als gast van Landgoed Matanze bij The Lemon Tree reserveert ontvangt u  een gratis apperatief,  extra gang en limonchello.

Jackies 

Deventer (5,5 km via pontje)

De passie van restaurant Jackies is het creëren van een onvergetelijke ervaring voor haar gasten. Service, sfeer en smaak staan hierbij centraal. Het restaurant ligt in hartje Deventer en heeft 3 verdiepingen aan unieke ambiance. De keuken is geïnspireerd op de bruisende metropool New York en kent veel verschillende invloeden, bijvoorbeeld uit China Town en Little Italy.

Al enkele jaren verzorgt restaurant Jackies uit Deventer een exclusief diner in de tuin op het landgoed. Een unieke sfeer en ambiance die u zeker eens zelf zou moeten ervaren. 

Het restaurant is vanaf de Worp met het pontje te bereiken. Uw auto kunt u aan deze kant van de ijssel gratis parkeren.

www.jackiesnyc.com, Grote Poot 19,  Deventer, tel.nr: +31 (0)570 616 666

No11

Deventer (5,5 km via pontje)

Bij No11, in hartje Deventer, is alles mogelijk: van lunch tot high tea, van borrel tot private dining. Comfort food New York-stijl: broodjes, getrokken varkensvlees, verse kreeft en hemelse steak tartaar.

Zondag is perfect voor chillen. En dat weet Nr. 11. Je kunt bij No.11 nu wekelijks a la carte brunchen.
Heb je iets te vieren, wil je meer uit je lome dag halen, of ben je na een wilde nacht toe aan comfort food? Zoek niet verder: No11 heeft klassiekers met de befaamde Jackies-twist. Denk aan eieren Benedict, croque monsieur en steak met friet.Uiteraard met je favoriete drankje erbij.

Wat in deze beschrijving over nr. 11 ook niet mag ontbreken zijn de heerlijke Gin-Tonic’s. Nr. 11 heeft een uitgebreid assortiment aan Gin’s. Van de Hendrick’s tot de geliefde Bobby’s gemixt met oa specerijen, fruit en citroengras.

Zin om na 17.00 uur te blijven eten? Dan ziet nr. 11 je graag bij Restaurant Jackies, 2 deuren verderop!

www.no11.nl, Grote Poot 11 Deventer, tel.nr: +31 (0) 570-613790.

Het Pontje

Vaartijden pontje naar Deventer:
Maandag t/m vrijdag 08.00 tot 23.00 uur, zaterdag 09.00 tot 23.00 uur, zondag 10.00 tot 23.00 uur.
IJssel & Pontje, Bolwerksweg 1, 7419 AA Deventer

Parkeren:
(navigatie: Worp 2 of Bolwerksweg 1) 300 parkeerplekken
– Melksterweide (200 parkeerplekken, gratis)
– Bomenlaan (100 parkeerplekken,  dagtarief € 1,-)

Fietsen:

Bij de B&B zijn fietsen te huur zodat u de auto op het landgoed kunt laten staan. Tevens kunnen wij zorg dragen voor een taxiservice indien gewenst.