Matanze-overnachten-TerWolde-Bed&Breakfast

Activiteiten

Op het landgoed kan er gebruik gemaakt worden van diverse faciliteiten

en worden er jaarlijks activiteiten  georganiseerd.

Golfen

Als gast kunt u gebruik maken van de zes-holes, golfbaan. Alle gras- en zandbunkers zijn mooi geïntegreerd in het landschap. De langste hole is maar liefst 118 meter. Ook voor de lagere handicappers is het een uitdagende baan.

Er zijn 6 afslagplaatsen, 4 greens en 5 holes. Een van de greens is een dubbele en een andere green wordt van twee kanten aangespeeld. Als u uw eigen clubs meeneemt, kan er naar hartenlust geoefend worden. 

Wandelen

Onze gasten kunnen diverse wandelingen maken over het landgoed. ’s Avonds voor het slapen gaan is het een feest om nog een rondje te lopen langs het wildraster met edelherten, damherten, paarden en ezels.

In de tuin staan, afhankelijk van het seizoen, talloze bijzondere stinze planten. Lelietjes van dalen, boshyacinten en sneeuwklokjes staan in velden bij elkaar op verschillende plekken op het landgoed. Ook treft u er diverse uitheemse boomsoorten aan, zoals bijvoorbeeld de moerascypres, watercypres en de honingboom.

Tijdens het wandelen komt u diverse dieren tegen, er lopen zwarte zwanen, parelhoendersen en diverse soorten eenden los in de tuin. Ook de wilde fazant, eekhoorn en een haas laten zich regelmaat zien op het landgoed.

Rondleiding voor groepen

Ook niet B&B-gasten kunnen op afspraak een tuinwandeling maken onder leiding van de tuinbaas die u op alle bijzonderheden wijst. De tuinwandeling is bedoeld voor groepen van minimaal 15 personen, het duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 5,50 per persoon.

In het voormalig theehuis wordt u  vooraf ontvangen met koffie/thee en een lokale lekkernij. Na een inleidend verhaal over de achtergrond van de tuinbaas zelf, het grote huis en de vroege Engelse landschapsstijl van de tuin, gaat u op pad. Via de heksenkring wordt er gewandeld naar de in 2003 gerestaureerde kassen en “de hof “. Daarna gaat u naar de bessenweide met het klein fruit en door het bos gedeelte van de tuin. Na een blik op de IJssel loopt u verder naar de hertenweide, waarna uw wandeling eindigt bij het beeld van Piet Hein.

De Heksenkring

Op het landgoed bevindt zich één van de slechts enkele overgebleven heksenkringen. Deze markante heksenkring is zeer zeldzaam, er zijn slechts enkele exemplaren in Europa bekend.

Deze originele heksenkring bestaat uit lindebomen. Één moederstam in het midden met nieuwe stammen daaromheen die op een natuurlijke wijze een perfecte kring vormen door de uitlopers van de takken van de moederstam.

Helaas bestaat de moederstam niet meer. Maar de houtblokken die daarvan gezaagd en gekloofd zijn doen nu dienst als natuurlijke muur die bescherming biedt als u ‘s avonds bij het open vuur uw hapje en drankje uit de jachtkist nuttigt.

De bladeren aan de bomen bieden u beschutting op druilerige dagen. Kortom: een heerlijke plek om te vertoeven!

 

Lunchen of High Tea

Genieten op het Landgoed van een heerlijke lunch, high tea of high wine. Alles is vers bereid door onze gastvrouw, de sfeer en de prachtige tuin maakt het plaatje van een geslaagde dag compleet.

Er kan een heerlijke wandeling over het landgoed gemaakt worden. Aan de hand van een route krijgt u uitleg over de bijzondere bomen en planten, oude kassen die u passeert. Als het weer minder mooi is, kunt u binnen in de dienstwoning heerlijk genieten bij de houtkachel.

Een high tea, of uitgebreide lunch is vanaf 8 personen te reserveren

Drie uur genieten op het landgoed inclusief een high tea of uitgebreide lunch vanaf 35,00 euro p.p.

Jacuzzi

We doen het te weinig: onthaasten, even de tijd nemen om helemaal tot rust te komen, ver weg van alle drukte -in alle privacy- de batterij opladen en nieuwe energie opdoen.

Boek een heerlijke overnachting in de B&B op het landgoed en geniet van de luxe en de rust.

De jacuzzi staat op het landgoed en kan in overleg met de eigenaar gebruik van worden gemaakt. 

Trouwen

Diverse keren per jaar opent de familie de Engelse Landschapstuin voor een trouw of foto reportage op het landgoed.

Een reportage op dit prachtige landgoed maakt je dag zeker compleet.

Voor meer informatie kunt u mailen naar welkom@matanze.nl.

Jackies Popup Restaurant

Al enkele jaren verzorgt restaurant Jackies uit Deventer een exclusief diner in de tuin op het landgoed. Een unieke sfeer en ambiance die u zeker eens zelf zou moeten ervaren.

 

 

Fietsen

Houd u van fietsen?

Haal uw hart op in de natuur of fiets gemakkelijk naar alle hoogtepunten in de buurt van de Hanzesteden Deventer en Zutphen.

Bovendien kunt u uw eigen fiets thuis laten want bij de B&B zijn fietsen te huur. Op aanvraag kunnen er ook electrische fietsen gehuurd worden.

Bij de B&B liggen diverse fietsroutes in het folder rek.

 

 

Vergaderen

Een monumentale dienstwoning, gelegen in een unieke Engelse landschapstuin met alle ingrediënten voor een rustgevende vergadering met resultaat.

Landgoed Matanze ligt op slechts vijf minuten rijden van Deventer en van de snelweg A1 en A50.

Na vergaderen ontspannen napraten onder het genot van een hapje en een drankje uit de jachtkist. Waar kan dat nou beter dan bij het kampvuur in de historische heksenkring van lindebomen?

Geen haast? Natuurlijk is het mogelijk om na de vergadering te blijven en met maximaal negen personen te overnachten in de B&B, gesitueerd in de monumentale dienstwoning.