Matanze-overnachten-TerWolde-Bed&Breakfast

De Omgeving

Terwolde ligt aan de rivier de IJssel nabij Deventer en Apeldoorn en is één van de vele dorpskernen van de Gemeente Voorst. Genoeg vertier dus in de nabije omgeving!

Bij onze B&B zijn fietsen te huur. Een prima manier om de omgeving te verkennen!

– DEVENTER –

noemt zich graag graag ‘Gastvrije Hanzestad’. Er komen dan ook veel gasten naar de stad om de historie te zien, te wandelen en te fietsen. Het landelijke gebied van Deventer heeft een unieke afwisseling van dorpen, met verschillende boerderijen en fraaie landgoederen, uitgestrekte velden en bossen.

Zien en doen in Deventer

FIETS- EN VOETGANGERSPONTJE (3 km vanaf Terwolde)

Vanuit de B&B kunt u wandelend, fietsend of met de auto naar de Worp komen, dit is een fraaie wijk aan de IJssel vanwaar u met het bekende pontje naar de overkant van de IJssel naar Deventer stad kunt varen. U kunt hier gratis parkeren en het pontje vaart de hele dag af en aan. Een retourtje kost 1,60 euro en de vaartijden zijn op:

ma t/m vrij 8.00 – 23.00,  op zaterdag van 9.00  – 23.00 en op zondag van 10.00 – 23.00 uur. Zo komt u op een buitengewoon gastvrije manier van het prachtige natuurgebied aan de IJssel naar de Deventer binnenstad.

Pontje Deventer

LEKKER WINKELEN

De binnenstad is de grootste attractie van Deventer. Hier vindt u winkels die uniek zijn en die u zeker moet hebben gezien. De VVV heeft een mooie winkeltjesroute samengesteld langs de meest bijzondere winkels in de stad. In de B&B hebben we deze route voor u klaarliggen.

Winkelen

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Deventer Koekstad

De Deventer Koekwinkel is een begrip. Niet alleen in Deventer, maar ook in de rest van Nederland en daarbuiten. Toeristen die de Hanzestad bezichtigen, brengen zonder meer een bezoekje aan dit authentiek stukje Deventer.

Deventer koek

De belangrijkste bezienswaardigheden van Deventer zijn museum de Waag, het Speelgoedmuseum en de Lebuinustoren die beklommen kan worden. Klik hier voor meer informatie.

DICKENSFESTIJN DEVENTER

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Jaarlijks in december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Info Dickensfestijn.

BOEKENMARKT DEVENTER

De Deventer Boekenmarkt is een jaarlijks evenement in het centrum en langs de IJsselkade in Deventer en wordt gezien als de grootste boekenmarkt van Europa. De boekenmarkt wordt gehouden op de eerste zondag van augustus en trekt ieder jaar zo’n 120.000 bezoekers. Klik hier voor meer informatie

LUNCHEN EN DINEREN

Na het winkelen is het goed toeven op “De Brink” en “Het Grote Kerkhof”. Naast “een terrasje pakken” zijn er ook legio mogelijkheden om te lunchen of te dineren. In de B&B vindt u nadere informatie.

horeca/borrelen-uitgaan

Restaurants

Markten

Vrijdag 8.00-14.00: grote algemene warenmarkt.

Zaterdag 9.00-17.00: grote algemene warenmarkt

Meer informatie/activiteiten Deventer zie:  www.deventer.info

 

– APELDOORN –

PALEIS HET LOO

Voor koninklijke allure zorgt paleis het Loo. De voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie is tegenwoordig een druk bezocht museum. De gevarieerde inrichting van de vertrekken maakt de bezoeker deelgenoot van meer dan drie eeuwen bewoning door de Oranje dynastie. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen. De schitterende paleistuinen, die zijn geopend in de zomermaanden, vormen een attractie op zich. Rond de kerstdagen kunt u een impressie opdoen van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.

STADSPARK BERG EN BOS

Grenzend aan de Kroon- domeinen van Paleis Het Loo ligt natuurgebied Stadspark Berg & Bos. In het park van ruim 250 hectare treft u authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe aan. Daarnaast kunnen kinderen zich prima vermaken in Stadspark Berg & Bos. Het park kent een lange geschiedenis. Zo staat bij de bosvijver de ‘Stenen Bank’ waar koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd.

APENHEUL

Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft gewoon los tussen de bezoekers. Je kan de apen dus van heel dichtbij bewonderen. 

Kijk voor meer informatie op: VVV Apeldoorn

 

 – GEMEENTE VOORST –

Tussen Veluwe en IJssel, in de stedendriehoek van Zutphen, Apeldoorn en Deventer ligt de gemeente Voorst. Een gemeente die even veelzijdig is in haar historie als in haar landschappen.

Een gemeente die bestaat uit twaalf kernen; Bussloo, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, De Vecht, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek. Een gemeente waarvan gezegd wordt; “…. een uniek plekje, komt u zich daar maar eens van overtuigen.”

TWELLO

het dorp met het gemeentehuis van de Gemeente Voorst is gelegen in de landelijke omgeving tussen de steden Deventer en Apeldoorn.

KLOMPENPADEN

Nederland beschikt over vele klompenpaden (wandelpaden door de vrije natuur). Vanuit Terwolde kunt u drie klompenpaden bewandelen, het Tuylermarkerpad en het Woldermarkerpad (7 km), te beginnen bij de Hervormde kerk in Terwolde.

Overzicht klompenpaden 

RECREATIEGEBIEDEN

Kievitsveld te Emst. Voor een frisse duik of een actief dagje uit ga je naar recreatiegebied Kievitsveld.
Vissers weten deze voormalige vissenkwekerij te vinden en tevens kun je op het Kievitsveld bij Burnside Cable Park waterkiën! www.leisurelands.nl

Recreatiegebied Bussloo Bussloo is een recreatieplas in Bussloo in de Nederlandse provincie Gelderland. De plas bevindt zich in het midden van de Stedendriehoek tussen de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen. www.leisurelands.nl

MARKT TWELLO

Vrijdag: vanaf 12.00 uur warenmarkt in Twello 

Zie voor meer markten/braderieën in de gemeente Voorst:  VVV Gemeente voorst