GOLF

 

Al in 1999 werd besloten tot de aanleg van een golfbaan op het terrein. Voorwaarde was en is dat de golfbaan geïntegreerd werd in het park en dat de parkachtige omgeving niet verloren mag gaan. Daarom vergde de positionering van de tee's, de greens en gras- en zandbunkers enig puzzelwerk. Onder begeleiding van en na zorgvuldig beraad met een externe deskundige werd de baan in het najaar en de winter van 1999-2000 aangelegd.

Eigen greenkeeper

Sinds de aanleg wordt de 6-holes golfbaan zorgvuldig en nauwgezet bijgehouden door de tuinbaas, Peter Brummel, die speciaal daarvoor is bijgeschoold tot greenkeeper. Ook de bewoners van het landgoed zetten zich in de avonduren en in het weekend met regelmaat in om de kwalitiet van de baan te optimaliseren.

Er zijn 6 afslagplaatsen, 4 greens en 5 holes. Een van de greens is een dubbele en een andere green wordt van twee kanten aangespeeld. Als u uw eigen clubs meeneemt, kan er naar hartenlust geoefend worden. Er zijn scorekaartjes aanwezig in de B&B, waar ook een plattegrond opstaat.