Tuinwandeling op het landgoed

 

Onze gasten kunnen diverse wandelingen maken over het landgoed. 's Avonds voor het slapen gaan is het een feest om nog een rondje te lopen langs het hertenpark met edelherten, damherten en moeflons.

In de tuin staan, afhankelijk van het seizoen, talloze bijzondere stinze planten. Lelietjes van dalen, boshyacinten en sneeuwklokjes staan in velden bij elkaar op verschillende plekken op het landgoed. Ook treft u er diverse uitheemse boomsoorten aan, zoals bijvoorbeeld de moerascypres, watercypres en de honingboom.

Tijdens het wandelen komt u diverse dieren tegen, er lopen pauwen en parelhoenders los in de tuin, er zwemmen zwarte zwanen, eenden en ganzen in de slotgracht en een wilde fazant en een haas laten zich ook met regelmaat zien.

Rondleiding voor groepen

Ook niet B&B-gasten kunnen op afspraak een tuinwandeling maken onder leiding van de tuinbaas die u op alle bijzonderheden wijst. De tuinwandeling is bedoeld voor groepen van minimaal 15 personen, het duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 7,50 per persoon.

In het voormalig theehuis wordt u ontvangen met koffie of thee en een versnapering. Na een inleidend verhaal over de achtergrond van de tuinbaas zelf, het grote huis en de vroege Engelse landschapsstijl van de tuin, gaat u op pad. Via de heksenkring wordt er gewandeld naar de in 2003 gerestaureerde kassen en "de hof ". Daarna gaat u naar de bessenweide met het klein fruit en door het bosgedeelte van de tuin. Na een blik op de IJssel loopt u verder naar de hertenweide, waarna uw wandeling eindigt bij het beeld van Piet Hein.

Buxus in vorm