Tussen Veluwe en IJssel, in de stedendriehoek van Zutphen, Apeldoorn en Deventer ligt de gemeente Voorst. Een gemeente die even veelzijdig is in haar historie als in haar landschappen.

Een gemeente die bestaat uit twaalf kernen; Bussloo, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, De Vecht, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek. Een gemeente waarvan gezegd wordt; het is een uniek plekje, komt u zich daar maar eens van overtuigen.

 

KOFFIE- EN THEESCHENKERIJ GALERIE KLEINVOORDE

Een bijzondere combinatie van een galerie met een koffie-en theeschenkerij, sinds 2011. Het authentieke meters hoge plafond in combinatie met robuust meubilair zorgen voor een goede sfeer. Het streven is de passant en de vaste klant gezelligheid en comfort te bieden. De galerie wordt door middel van transparante hangwanden gescheiden van het horecagedeelte, het houdt de ruimte licht en speels. Er is een buitengebeuren met parkachtige tuin waar het heerlijk vertoeven is.

 HOF VAN TWELLO

Hof van Twello betekent het blote voetenpad, heerlijke speelplekken voor de kinderen, lekkere broodjes van eigen tarwe, zelfgemaakt ijs en relaxen in de theetuin. Er is een boerderijwinkel met streekprodukten, een bezoek aan deze biologische boerderij is zeker de moeite waard.

GEITENKAASBOERDERIJ DE WOLF

Veelzijdigheid, kwaliteit en vernieuwing, dat zijn sleutelbegrippen voor geitenkaasboerderij De Wolf, 25 jaar geleden zijn ze begonnen met het maken van geitenkaas. Door veel te experimenteren, uit te proberen en te luisteren naar hun klanten zijn ze erin geslaagd een serie mooie geitenkazen te maken. De kaas wordt niet alleen in speciaalzaken en streekwinkels verkocht. maar ook menig restaurant in de regio heeft diverse varianten geitenkaas op de menukaart staan. 

KLOMPENPADEN

Vanuit Terwolde kunt u twee klompenpaden bewandelen, het Tuylermarkerpad en het Woldermarkerpad (7 km), te beginnen bij de Hervormde kerk in Terwolde.

MARKT

Vrijdag: vanaf 12.00 uur warenmarkt in Twello 

Zie voor meer informatie de website van de VVV in Twello: http://www.vvvvoorst.nl.