Deventer noemt zich graag 'Gastvrije Hanzestad'. Er komen dan ook vele gasten naar de stad. Om de historie te zien en aan te raken, om te genieten van de vele evenementen of om er te wandelen en te fietsen. Het landelijk gebied van Deventer kenmerkt zich door een unieke afwisseling van dorpen, velden en boerderijen, fraaie landgoederen en bossen.

FIETS-EN VOETGANGERSPONTJE

Vanuit de B&B kunt u wandelend, fietsend of met de auto naar de Worp komen, dit is een fraaie wijk aan de IJssel vanwaar u met het bekende pontje naar de overkant van de IJssel kunt varen. U kunt hier gratis parkeren en het pontje vaart de hele dag af en aan. Een retourtje kost 1,50 en de vaartijden zijn op ma t/m vrij 8.00 t/m 23.00, op za van 9.00 t/m 23.00 en op zo van 10.00 t/m 23.00. Zo komt u op een bijzonder ontspannen manier van het prachtige natuurgebied aan de IJssel naar de Deventer binnenstad.

LEKKER WINKELEN

De binnenstad is de grootste attractie van Deventer. Hier vind je winkels die uniek zijn, die je absoluut gezien moet hebben. De VVV heeft een mooie winkeltjesroute samengesteld langs de meest bijzondere winkels in de stad. In de B&B hebben we deze route voor u klaarliggen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De belangrijkste bezienswaardigheden van Deventer zijn het speelgoedmuseum, het historisch museum, de grote of Lebuinuskerk en de IJssel. Voor meer informatie verwijs ik u naar ons folderrek in de B&B of naar de site van VVV Deventer.

LUNCHEN EN DINEREN

Na het winkelen en mooie dingen bekijken is het goed toeven op De Brink en het Grote Kerkhof, lekker een terrasje pakken. Hier zijn ook volop mogelijkheden om te lunchen of dineren. In de B&B hebben we een folder met Uit Eten tips voor Deventer.

MARKTEN

Vrijdag 8.00-14.00: grote algemene warenmarkt

Zaterdag 9.00-17.00: grote algemene warenmarkt

Zie voor meer informatie de website van de VVV Deventer: www.deventer.info

Lebuinuskerk

 

Terras De Brink