Apeldoorn is  het kloppende hart van de Veluwe. Ten opzichte van andere plaatsen is Apeldoorn verrassend anders. Weinig steden bieden zoveel rust en ruimte. De uitgestrekte bosrijke omgeving geeft de stad een geheel eigen karakter.

PALEIS HET LOO

Voor koninklijke allure zorgt paleis het Loo. De voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie is tegenwoordig een druk bezocht museum. De gevarieerde inrichting van de vertrekken maakt de bezoeker deelgenoot van meer dan drie eeuwen bewoning door de Oranjedynastie. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen. De schitterende paleistuinen, die zijn geopend in de zomermaanden, vormen een attractie op zich. Rond de kerstdagen kunt u een impressie opdoen van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.

BERG EN BOS

Een natuurgebied waar een aantal bezienswaardigheden van Apeldoorn te vinden zijn waaronder de Apenheul; het enige dierenpark in Europa waar 30 soorten apen los in het bos leven en familiepretpark Koningin Juliana toren. Met meer dan 60 te gekke attracties en shows raken de kinderen hier niet uitgespeeld.

KROLLER-MULLER MUSEUM EN BEELDENTUIN

Midden in het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt het Kroller-Muller Museum. Beroemd om zijn tweede grootste Van Gogh collectie ter wereld en toonaangevende werken van bekende kunstenaars zoals Georges Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en veel andere kunstenaars. De combinatie van de bekoorlijkheid van de natuur en de fameuze werken van wereld vermaarde kunstenaars maken van uw bezoek een onvergetelijke ervaring.

MARKTEN 

Maandag: warenmarkt gecombineerd met grote stoffenmarkt

Woensdag: kleine markt met voedingswaren 

Zie voor meer informatie de website van de VVV Apeldoorn: www.vvvapeldoorn.nl.